Wednesday, July 10, 2024

2024 Roskilde festivalen

 Man kan bra sammanfatta det som bara ett ord, LERA. Men för ta det ifrån början än ler feeelingen. 

Färden dit var i mellan hopp och förtvivlan gällande regn och dåliga tecken på bilradion, kan ej vara värre än 1993 försöker man övertyga mig om i bilfärden dit. Väl där kö in och självklart regn. 
Förut bara för 4år sen kosta det ingenting, bara utsugning att betala 700kr för parkera på leråker, parkera där mest gräs, annars hade man ej chans att komma ut sen efter festivalen. Samma dödandet av far West parkeringen som var bäst.  240702 var det lagom med lera, skulle bli ännu värre. Lyckades hitta en högpunkt emot motorvägen(inte tystast tyvärr) men klara resten av veckan utan översvämning. Första man gjorde vara fixa armband och då var det som sagt inte särskilt geggigt än. 
I flera dagar var det 90% regn och gegg men sen massa sol i 15min. Men var ju bara början för sen blev det värre och värre. Vilket alla som tältat emot ingången sen fick leva med. Många av dem var dyngfulla konstant för överleva. 3 dagar senare var det 300m brett lervälling där. 240703 börja lagom, tidigt gick man 5km till vanlig mataffär  för fylla på med lite frukost och drickbart, vä där när man ska betala, va fan är mitt Visa, vara bara lämna och skamset gå tillbaka. Börjar fundera på när jag använde det sist. Var på festival service nä inte fått in, gå till bil och tömma den totalt i jakt på kortet. 
Emellan passagerastol och konsol där låg aset, in med allt och trava åter till affär för handla igen, se fortfarande gräs vid bilen. Sen äta frukost och ta några öl efter de 2milen. Sen var det dags för intrav för man då öppna hela festivalområdet. Man kan ej ha alkohol och för mycket saker i tält för då har man inget kvar sen. När man gick igenom program i deras app var väl inte allt bäst i mitt tycke
 

No comments: