Thursday, November 19, 2020

Byta till vinterhjul..

Då det gick ifrån 8c till 0 grader på 2h så var det dags för vinterhjul. 
Har en 2016 Ford Focus och ända sedan jag köpte den har det byts navbultar, hjulbultar och nav mm för den inte hade gått på vintern utan bara sommaren dvs hjul satt fast, visst inte betalat för det men ändå, två gånger har de fått hämta bilfan med bärgare för navbultar gått av eller hjulbultar som delat på sig.

Åter till just byta till vinterhjul, hade sedan ett bra tag jagat ersättnings hjulbultar till Focus som ej var Ford, när jag väl hitta någon som hade de bara 13st och det ej fanns och köpa mer, köpte dem ändå, för byta särskilt i fram. Byte i bak gick galant, förar sidan fram var två hjulbultar paj och men efter jävlade blev den bytt med nya bra bultar. Går för byta sista och blir lagom chockad av syn, alla bult utom en hade packat och två av dem satt som berg och två var nästa lösa..
WTF rent sagt, tog fan en timme att få bort skiten, men allvarligt en 4 år gammal bil. Har haft många bilar men aldrig varit med om sånt skit. Bara bestämma mig köra aset till den rasar eller tvinga Ford ta in skiten i byta för nåt annat.

No comments: