Sunday, October 28, 2018

Oväntat

I går kväll börja det lukta som sot, så vi sota ur flispannan med när vi slog igång pannan igen bam och luckan till skorsten flög ut med glöd och sedan 2 såna smällar till innan jag fick av pannan.
Drog ut så mycket jag kunde ur skorsten medans Alexandra ringde brandkåren(mest för risk av skorstens brand. Fyllde två hinkar med som glödande tjära, och det fortsatte ramla ner glödande saker men inte i samma tempo. Så alla ut medans brandkåren jobba.
De fick ut allt i botten av skorsten, ringde efter stegbil och de drog ur skorsten mer en gång, visade sig att det var stopp(vi har sotning 2 gånger om året så har de gjort som de skulle) ca 2m ifrån flispannan.
Och själv klart blev det eldningsförbud och krav på provtryckning av minst den pipan.

Nu lagom svalt på 16c och x antal el element(vi har ej elpatron i pannan) . Och för toppa är det byte av sotar firma(de andra bort) med byte på Torsdag dvs skit kul. Nu dunka igång sommar drift med varmvatten beredare så vi har varmvatten i alla fall. Är en jävla tur man var i pannrummet när det hände, hade det hänt på dagen när vi flisa då hade källaren eller kåken varit i lågor.
Just another day in paradise....

No comments: